chrome firefox opera safari iexplorer

Стартував проект «Українська книжка для дітей Хмельницького»

19 січня 2012 о 12:49

У середу Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко представив вихователям дитячих дошкільних закладів та бібліотекарям міста проект «Українська книжка для дітей Хмельницького», який проводить Фонд М.Томенка «Рідна країна»  за підтримки керівника фракції БЮТ у Хмельницькій обласній раді Івана Гладуняка, Хмельницького міського голови Сергія Мельника та народного депутата Василя Кравчука.

Мета проекту – поповнити всі дошкільні заклади та дитячу бібліотеку міста найновішими дитячими виданнями, які вийшли за останні роки у видавництві «Веселка».

Серед видань, які були передані, — дитячі твори Івана Франка, Лесі Українки, Григора Тютюнника, книги з українськими народними казками, колядками і щедрівки та багато інших.

Під час розмови з присутніми Микола Томенко зауважив, що, на жаль, «існує велика проблема з поповненнями книгами бібліотек і шкіл, а ще більша проблема з дошкільними закладами, яким влада ледь здатна профінансувати заробітну плату».

Віце-спікер заявив, що «проблема як давньої, так і сучасної України полягає в тому, що, як писав Іван Франко: у нас патріотів багато, робітників – бракує. За українську ідею та українські цінності треба битися не лише на телебаченні та під час дискусії у місцевих радах чи на партійних зборах, а щоденною роботою на захист українського».

Приклад Хмельницького підтримають й інші регіони України, оскільки «сьогодні виховання дітей, просвітницька робота для дітей дошкільного віку є надзвичайно важливою, бо, думаючи про виховання цих дітей, ми інвестуємо в майбутню Україну, в якій, сподіваюся, вже не стоятиме питання загроз для економічної незалежності та економічного суверенітету», — наголосив М. Томенко.

За інформацією прес-служби

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути