chrome firefox opera safari iexplorer

У Донецьку побудували селище із солодощів

10 січня 2012 о 17:01
Пряникове селище зі смачною назвою Прянишникове звели у Донецьку.

Три десятки будиночків з медівників створили не кулінари, а місцеві волонтери. Всі кошти від продажу пряникових шедеврів підуть на закупівлю медикаментів для онкохворих дітей, повідомляє 5 канал.

Солодке селище — це фантазія волонтерів фонду допомоги онкохворим дітям. Донеччани — об`єдналися три роки тому, і відтоді влаштовують різні доброчинні акції. Нині — понад 20 родин випікали запашні медяники.  

У селищі зі смаколиків — не лише будиночки. Тут є карусель, млин та церква. На створення усіх шедеврів пішло понад 9 кілограмів цукру, 18 — борошна, 6 десятків яєць та 7 кілограмів меду.

Христина Пліска, волонтер фонду: «Так как мед является натуральным консервантом, этот домик может у вас стоять как украшение все праздники. А потом, как вкусный десерт его с чаем можно съесть».

Натепер донеччани розкупили більше половини смаколиків. Волонтери сподіваються продати усі свої вироби. Гроші, як зазвичай, перерахують на закупівлю медикаментів для онкохворих дітей.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути