chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилася виставка "Ангеле мій, охоронцю мій! "

03 січня 2012 о 12:03

Як митці уявляють ангелів-охоронців можна побачити у столичному Національному музеї декоративного мистецтва. Близько сотні “небесних посланців”, створених руками 40 майстрів тут зібрані у тематичній різдвяній виставці.

“Тема янгола зараз в суспільстві дуже актуальна, тому що людям хочеться все ж таки чогось світлого, доброго, прекрасного, такого доброзичливого, і кожен шукає якийсь душевний комфорт. Це сучасне мистецтво, тут застосовані різні сучасні течії, і кожну роботу треба дивитися і розуміти по-своєму, але сенс у ній янгольський, світлий, різдвяний”, — каже науковий співробітник музею Наталка Лещенко.

Ангельську тему художники спробували розкрити у гобелені, живописі на шовку, вишивці, ляльці, гутному склі, кришталевій гуті, у різних видах кераміки.

Створювати янголів чи не найулюбленіша справа українських митців, зізнаються організатори. Тому кожен з них намагався представити свого неповторного небесного охоронця.

“Я не дуже знайома з різними методиками виконання, але в цілому виставка залишає позитивне враження, тому що вона дарує святкові, новорічні і різдвяні враження”, — сказала відвідувачка Ольга.

“Мені хотілось побачити що тут є, і чи співпадає моє відчуття з тим, що я побачу”, — сказала відвідувачка Любов.

“Сподобалися ті янголята з птахами, ще зображення ангела з чорним і білим крилом. І мені здається, щоб зробити зображення справжнього ангела, потрібно вкласти в картину душу”, — каже відвідувач Олексій.

Ангели митців різноманітні, але всіх їх єднають спільні риси — вони урочисті й радісні. На виставці можна навіть приміряти янгольські крила, аби на мить відчути себе неземним провісником.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути