chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилася виставка Івана Лисенка

15 листопада 2011 о 17:41

В Києві у вівторок, 15 листопада, відкривається виставка Івана Лисенка. Вона приурочена до 90-річчя від дня народження художника, якого прийнято вважати одним із ключових представників українського наївного мистецтва.

Виставка під назвою «У моїх творах — Україна», справді, демонструє глибокий інтерес художника до української культури та українського побуту, пишуть znaki.fm.

Одним із найбільших живописних циклів у творчості І.Лисенка була серія картин «Люди мого села», в якій відображено фольклор, історію та традиції рідного села художника Золотоношка. Окрім того, цілу низку робіт створено на основі української традиції та українського фольклору: серед них можна виділити «Новорічне щедрування», «Ніч на Івана Купала», «Посвячення у хлопці».

І.Лисенко відомий не тільки як художник-самоучка, але і як колекціонер та етнограф: у себе на батьківщині у Золотоношці він створив Музей історії села, а також мальовничу галерею творів художників-аматорів з усього Радянського Союзу. Загалом перу самого І.Лисенка, який помер у 1997 році, належить близько 200 робіт.

Відкриття виставки відбудеться сьогодні, 15 листопада, о 17:00 у Музеї Івана Гончара за адресою: вул.Лаврська, 19. Вхід на відкриття вільний. Виставка проходить до 22 листопада.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути