chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові екофани відкривають пункти прийому старих батарейок

27 січня 2012 о 10:05

1 батарейка забруднює 400 л води або 20 метрів квадратних ґрунту.

Тому, викинувши всього дві старенькі батарейки з ліхтарика, ви зіпсували 2 ванни, 8 відер і півтора чайника води.

Викинувши чотири батарейки з фотоапарата, ви одним помахом руки забруднили 2 грядки з картоплею і дві з полуницею.

Від сьогодні львів’яни знатимуть, чому небезпечно викидати батарейки. Команда львівських екофанів відкриває тимчасові пункту прийому цих елементів живлення у населення, де кожен зможе віддати старі батарейки та дізнатись про їх правильну утилізацію. Адже викидання батарейок разом із побутовим сміттям забруднює ґрунт, водойми і повітря важкими металами та кислотами, які дуже шкідливі для здоров’я людини.

«Ми щодня використовуємо прилади, які працюють на батарейках: радіоприймачі, будильники, музичні плеєри, дистанційні пульти, ліхтарики. Вони містять такі небезпечні метали та сполуки, як ртуть, свинець, кадмій. Опинившись на сміттєзвалищі, оболонка батарейок руйнується і шкідливі речовини потрапляють у ґрунтові води та річки. Напевно, у кожного з нас вдома є декілька неробочих батарейок. Ми закликаємо не викидати їх на смітник, а принести їх до спеціальних пунктів збору для подальшої утилізації», — розповіла капітан львівської команди екофанів Оксана Микитка.

«Кожен з нас може зробити значний внесок у створення кращого середовища для себе і своїх дітей, якщо ми уважніше ставитимемося до того, що ми викидаємо у сміття. Переробка батарейок вже давно практикується у багатьох країнах Європи та світу, і всі учасники цього процесу тільки виграють, отримуючи не тільки чистіші водойми та ґрунти, а й сировину для виробництва, економію електроенергії та нові робочі місця. Цією акцією екофани закликають нас із вами зробити наступний крок назустріч здоровому, екологічному стилю життя – просто здаючи батарейки для переробки, а не викидаючи їх у смітник. Це ще раз показує, що кожен може власноруч змінити своє місто на краще, варто почати саме із себе!», — відзначила Олеся Жулинська, директор зі зв’язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна», ініціатора проекту «Екофан».

Пункти у Львові працюватимуть щодня з 23 по 31 січня за адресами:
1. «Агенція з підготовки міста Львова до чемпіонату Європи з футболу 2012» (вул. Левицького, 67);
2. ГО «Самопоміч» (пл. Ринок, 15);
3. Гуртожиток ЛНУ ім. І. Франка №3 (вул. Медової Печери, 39);
4. Львівська станиця НСОУ «Пласт» (вул. Шептицьких, 16);
5. Магазин «Батарейка» (проспект Свободи, 1/3).

Новину додала Діана Федотенко

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути