chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові вперше провели День снігу

22 січня 2012 о 17:46

У Львові вперше провели День снігу, таким чином Україна стала однією з 39 країн світу, що відзначає це свято. Як повідомив координатор свята, представник ГО «Самопоміч» Юрій Огоновський, на стадіоні СШ №91 упродовж чотирьох годин проводили майстер-класи з катання на лижах, сноубордах, змагання та конкурси.

У Дні снігу у Львові взяло участь близько 500 людей різного віку – діти, підлітки, дорослі.

Майстер-класи проводили зірки зимових видів спорту, зокрема учасниця 18 зимових Олімпійських ігор в Нагано (Японія) – Юлія Шепіленко, голова молодіжної громадської організації «Евеленч», майстер спорту України зі сноубордингу Ольга Зіньків.

«Лижами я займалась з дитинства, а на сноуборд перейшла в 19 років. Цей вид спорту дає можливість відмежуватись від усього: лише ти, гори та природа. Дітям лижами можна займатись і з двох років, боятись не варто», — зазначила майстер спорту України зі сноубордингу Ольга Зіньків.

Ю.Огоновський повідомив: «У пріоритеті об’єднання «Самопоміч» — здоров’я та активне дозвілля дітей у Львові. Ми займаємося промоцією здорового способу життя в місті. Започаткування відзначення Всесвітнього Дня снігу у Львові покликане для того, щоб повернути дітям радість снігу і показати їм переваги зимових видів спорту. Ми задоволені першими результатами, учасникам було весело і цікаво. У наступні роки думаємо впроваджувати нові елементи програми, знаходити нові місця для проведення заходу».

Довідка

22 січня 2012 мешканці планети з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) вперше відзначать Всесвітній день снігу (World Snow Day). Це свято стане частиною міжнародного проекту FIS «Виведемо дітей на сніг!» (Bring Children to the Snow), запущеного в 2007.

До урочистостей вже вирішили приєднатися більше 20 країн світу, серед яких: США, Канада, Австралія, Швейцарія, Фінляндія, Німеччина, Великобританія, Норвегія, Польща, Туреччина, Казахстан і Україна. За задумом FIS, в рамках Всесвітнього Дня Снігу щорічно одночасно по всій планеті будуть проходити «сніжні фестивалі» для дітей від 4 до 14 років та їх батьків, які братимуть участь у змаганнях на лижах або сноубордах і просто розважатися.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути