chrome firefox opera safari iexplorer

Україна вперше святкуватиме Всесвітній день снігу

20 січня 2012 о 12:13

Україна стала однією з 39 країн світу, що відзначає Всесвітній День снігу. Цікаве дійство відбудеться і у Львові.

22 січня з 12.00 до 16.00 на стадіоні СШ№91, що на вул. Варшавській, 58, відбудуться безкоштовні майстер-класи та показові виступи зірок зимових видів спорту.

Майстер-класи проводитимуть зірки зимових видів спорту, зокрема учасниця 18 зимових Олімпійських ігор в Нагано (Японія) – Юлія Шепіленко, голова молодіжної громадської організації «Евеленч», майстер спорту україни зі сноубордингу Ольга Зіньків.

Під час свята всі охочі зможуть спробувати себе у ролі лижників чи сноубордистів. Співорганізатор Дня снігу у Львові – об’єднання САМОПОМІЧ.

У програмі свята: захоплюючі показові виступи, майстер — класи, сімейні конкурси та естафети. Оренда спорядження під час події безкоштовна.

«Лижами я займалась з дитинства, а на сноуборд перейшла в 19 років. Цей вид спорту дає можливість відмежуватись від усього: лише ти, гори та природа. Дітям лижами можна займатись і з двох років, боятись не варто. Адже це відпочинок душею. На цій акції ми покажемо, що це не є надто дорогий вид спорту, адже діти можуть займатись і біговими лижами в будь — якій частині Львова, не обов’язково кудись виїжджати», — зазначила Ольга Зіньків, майстер спорту України зі сноубордингу.

«У пріоритеті об’єднання САМОПОМІЧ — здоров’я та активне дозвілля дітей у Львові. До співпраці ми залучаємо усі спортивні федерації міста. Також ми впроваджуємо унікальну програму промоції здорового способу життя в місті, частиною якої є допомога федераціям в організації та інформаційному висвітленні великих та яскравих подій, таких, як Всесвітній День снігу. Ця подія покликана для того, щоби повернути дітям радість снігу і показати їм переваги зимових видів спорту», — зазначив Юрій Огоновський, координатор свята снігу у Львові, координатор проектів напрямку «Здорового способу життя» об’єднання САМОПОМІЧ.

Довідка

22 січня 2012 мешканці планети з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) вперше відзначать Всесвітній день снігу (World Snow Day).

Це свято стане частиною міжнародного проекту FIS «Виведемо дітей на сніг!» (Bring Children to the Snow), запущеного в 2007.

о урочистостей вже вирішили приєднатися більше 20 країн світу, серед яких: США, Канада, Австралія, Швейцарія, Фінляндія, Німеччина, Великобританія, Норвегія, Польща, Туреччина, Казахстан і Україна.

За задумом FIS, в рамках Всесвітнього Дня Снігу щорічно одночасно по всій планеті будуть проходити «сніжні фестивалі» для дітей від 4 до 14 років та їх батьків, які братимуть участь у змаганнях на лижах або сноубордах і просто розважатися.

Деталі на офіційному сайті Всесвітнього Дня Снігу: www.world-snow-day.com.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути