chrome firefox opera safari iexplorer

У найближчі десять днів Україну «морозитиме»

24 січня 2012 о 15:08

Починаючи з середи, 25 січня, і до 4 лютого в Україні будуть сильні морози.Про це на брифінгу повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що найближчим часом на всій території Україні очікується істотне зниження температури повітря. "Почнеться воно вже в ніч на 25 січня, починаючи зі східних і північно-східних областей України", — сказав Кульбіда і додав, що температурні показники впадуть до 14-19 градусів морозу.

При цьому нічні температури на всій території України становитимуть 15-21 морозу і 10-16 морозу вдень.

Найхолодніша погода очікується на Лівобережжі України, особливо в східних областях, а також на півночі Лівобережжя, де температура повітря може досягати 22-28 градусів морозу.

Тепліша погода буде в Криму: вночі від 9 до 14, вдень від 2 до 8 градусів нижче нуля.

Короткочасне потепління в Україні можна очікувати протягом 4-7 лютого. Тоді ж очікується сніг та мокрий сніг, на півдні — з дощем.

Однак 8-9 лютого знову відбудеться зниження температури.

Нагадаємо, в Києві виникла складна ситуація з прибиранням снігу, що випав у величезній кількості. Міськадміністрація вирішила повернути на вулиці столиці евакуатори, а також пригрозила звільненням комунальникам, які не зможуть впоратися із ситуацією.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути