chrome firefox opera safari iexplorer

На Україну насувається похолодання

07 травня 2012 о 11:46

На наступному тижні середня нічна температура в Україні становитиме 1 – 6 градусів тепла. Про це на брифінгу повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

«У період з 7 по 12 травня в Україні утримається літній характер погоди. Нічні показники становитимуть 13-18 градусів, денні – 22-27. У Південних, Східних та Центральних областях позначки термометра можуть сягати 30 градусів. З 13 по 15 травня очікується зниження температури, спочатку на Заході, а потім на всій території України. Нічна температура становитиме 1-6 тепла, денна – 10-15. Існує ймовірність виникнення заморозків, особливо у Західних та Північних областях», — сказав М.Кульбіда.

Він додав, що на разі в Україні зберігається літня погода з короткочасними дощами, які мають місцевий характер. За рахунок підвищення температури на території України, а особливо у Східних, Центральних та Південних регіонах сформувалася висока пожежна небезпека, яка досягає найвищого 5-го класу. Особливо це стосується харківського, донецького, луганського регіонів та Півдня України.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути