chrome firefox opera safari iexplorer

Україна дещо покращила рейтинг свободи слова

25 січня 2012 о 11:39

Україна піднялася у щорічному рейтингу свободи преси організації «Репортери без кордонів» з 131-го на 116-те місце, проте як і раніше знаходиться поруч із такими країнами, як Південний Судан і Камбоджа.

Міжнародна організації «Репортери без кордонів» оприлюднила Індекс свободи преси 2011/2012.

Після різкого падіння у 2010 році з 89-го на 131-ше місце, Україна дещо покращила становище, зайнявши 116-ту сходинку. Однак, як відзначають укладачі рейтингу, у країні зберігаються негативні тенденції, що почалося після приходу Віктора Януковича на президентський пост — повернення цензури і безкарні напади на журналістів.

Всього у рейтингу 179 країн. Очолюють його Фінляндія, Норвегія та Естонія, замикають — Сирія, Туркменістан, Північна Корея та Еритрея.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути