chrome firefox opera safari iexplorer

Завод «Більшовик» знесуть, а Шулявський міст розширять

19 січня 2012 о 12:13

Після демонтажу ринку секонд-хенд Шулявський шляхопровід розширять і облаштують на ньому додаткові з'їзди.

Про це пише «Комсомольська правда» з посиланням на директора інституту «Київдормістпроект» Володимира Воробйова.

«Пропускна спроможність естакади у чотири смуги себе вичерпала, через що там часто виникають затори. У зв'язку із цим ще в 2008 році був проведений тендер на проектування розв'язки», - сказав чиновник.

Він додав, що проект реконструкції готовий, і будівельні роботи можуть розпочати хоч завтра. Справа затягує питання власності навколо непрацюючого цеху заводу «Більшовик».

Згідно з проектом, цей об'єкт знесуть, а на його місці збудують заїзд і з'їзд із проспекту Перемоги на вулицю Гетьмана. Під мостом зроблять розворот на вулицю Гетьмана, а на території, де був ринок, з'явиться автостоянку, а існуючий заїзд із проспекту Перемоги на вулицю Гетьмана приберуть.

Саму естакаду планують розширити приблизно на третину, при цьому рух по проспекту Перемоги перекривати не будуть. Обмежать проїзд лише по шляхопроводу з вулиці Гетьмана й Довженка.

За словами Воробйова, на ремонтні роботи (разом з компенсацією за цех «Більшовика») знадобиться 400 – 450 мільйонів гривень.

До Євро-2012 роботи не почнуть, щоб не спровокувати обмеженням руху ще більші затори, які й так регулярно виникають у цьому місці.

Для довідки. Шулявський міст, побудований в 1964 році, востаннє реконструювали у 1984-му.

Про нові ремонтні роботи заговорили після серії пожеж у 2005 році, що сталися на території секонд-хенда під мостом.

Як відомо, напередодні нового року комунальники розпочали демонтувати шулявський секонд-хенд. Коли розібрали дві третіх ринку, торговці попросили владу дати їм час на те, щоб переїхати на інші місця.

Продавцям вживаних речей дали 4 тижні.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути