chrome firefox opera safari iexplorer

Шулявський секонд-хенд починають знову відбудовувати

28 лютого 2012 о 13:44

На місці практично знесеного ринку секонд-хенду на Шулявці у Києві торговці почали заново зводити павільйони, стверджуючи, що їм вдалося домовитися із владою про повернення.

Як пише газета Сегодня, у понеділок вранці біля Шулявського моста почалися роботи зі встановлення металевих конструкцій майбутнього павільйону секонд-хенду.

«Повертаємо ринок», — заявили газеті робітники і торговці.

«Але ж влада нас залишила, значить, торгувати можна. А якщо вона думала, що ми самі будемо свої павільйони розбирати, то марно. Ми хочемо працювати стільки, скільки зможемо», — зазначили торговці.

«Приїжджаємо на машинах і товар виставляємо. Якщо почнуть ганяти, то можна швидко виїхати», — сказали продавці.

«Ніяких домовленостей у нас із цим ринком Азнавур немає і не може бути. У нас чітка позиція — секонд-хенд буде знесений. Інша справа, що ми не хотіли залишати людей на вулиці і намагалися дочекатися, доки вони самі переїдуть. Сьогодні ж я звернуся до Олександра Мазурчака і доповім, що ми можемо продовжити знесення секонду», — сказав начальник главку з благоустрою Сергій Садовий.

Тим часом, як повідомили Корреспондент.net у КМДА, інспектори Головного управління контролю над благоустроєм призупинили монтаж невідомими особами торгового ряду на території, що розташована впритул до залишеного павільйону Шулявського секонд-хенду, через відсутність дозвільних документів.

У КМДА нагадують, що ці торгові павільйони були розміщені на території навколо Шулявського шляхопроводу. Наприкінці минулого року комунальне підприємство Київблагоустрій почало демонтаж. Тоді було розібрано майже 70% незаконних тимчасових споруд. Після чого до Головного управління контролю над благоустроєм звернулися підприємці із проханням надати можливість протягом чотирьох тижнів переїхати на нові місця, які їм запропонувала влада і демонтувати інші об'єкти власними силами.

«У профільному управлінні пішли назустріч підприємцям, однак останні слова не дотримали. Тому найближчим часом на Шулявський секонд-хенд повернуться демонтажні бригади для завершення робіт», — заявили в КМДА.

***

Шулявський міст побудований у 1964 році. Останню реконструкцію проводили у 1984-му. Про нові ремонтні роботи заговорили після серії пожеж у 2005 році, що відбулися на території секонд-хенду, який до недавнього часу був розташований під мостом. Проект реконструкції був затверджений у 2008 році.

За матеріалами Корреспондент.net, газети Сегодня

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути