chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра у столиці закриють дитсадки, школи, технікуми та училища

31 січня 2012 о 12:39

З середи, 1 лютого, у столичних школах, училищах та технікумах, а також комунальних вузах I-II рівнів акредитації припиняються заняття.

Як сказано в повідомленні КМДА, заняття призупинили у зв'язку із сильним пониженням температури в Києві.

За прогнозами Гідрометцентру, вже в середу показники термометрів сягнуть 28 градусів морозу. Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов напередодні підписав відповідне розпорядження.

«Нам природа влаштувала іспит, який ми обов'язково повинні витримати і скласти з позитивною оцінкою. Щойно завершилися снігопади, як вдарили морози. Давно вже не було такого, щоб температура знижувалася до -28 градусів за Цельсієм. Тому ми змушені будемо відпустити усіх наших дітей, зі шкіл та ПТУ, і вони будуть відпочивати, як мінімум, до понеділка», — повідомив Олександр Попов у прямому ефірі телеканалу Київ.

Заняття у школах призупинені до 5 лютого. Попов зазначив, що, якщо морози не спадуть за тиждень, то канікули продовжать. Одночасно Олександр Попов доручив головам районних держадміністрацій протягом цих днів виконати всі необхідні роботи, щоб забезпечити навчальні заклади столиці теплом та гарячим водопостачанням.

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту станом на 30 січня призупинило роботу понад 3,2 тисячі загальноосвітніх навчальних закладів у зв'язку з морозами.