chrome firefox opera safari iexplorer

Бориса Патона нагородили орденом Свободи

27 лютого 2012 о 20:56

Президент України Віктор Янукович привітав Бориса Патона з 50-річчям перебування на посаді президента Національної академії наук України (НАНУ) та вручив йому орден Свободи.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Як зазначається, під час зустрічі з Бюро Президії НАНУ В.Янукович подякував Б.Патону за його піввікову плідну роботу на посаді керівника Національної академії наук.

«Нам зараз треба подивитись, як ми будуватимемо сучасну модель науки, поєднаної з освітою, виробництвом та економікою. Я розраховую на те, що ця робота буде вестися разом із Вами», — сказав В.Янукоивич, звертаючись до Б.Патона

Президент НАНУ в свою чергу подякував главі держави за увагу до питань розвитку науки та освіти в Україні. «Ми в Національній академії наук будемо намагатися й надалі будувати свою роботу так, щоб розвивати усі галузі науки: природничі, гуманітарні й технічні», — сказав Б.Патон.

Крім того, члени Президії НАНУ подарували В.Януковичу книгу спогадів сучасників про Б.Патона, видану до 50-річчя його перебування на посаді президента НАНУ.

Джерело: УНІАН
Розділи: Видатні постаті

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути