chrome firefox opera safari iexplorer

Кримського спікера-"українофоба" нагородили орденом Ярослава Мудрого

25 лютого 2012 о 16:05

Президент Віктор Янукович нагородив кримського спікера Володимира Константинова, який нещодавно негативно висловлювався про українську мову, орденом Ярослава Мудрого IV ступеня.

Інформацію про нагороду опублікована на сайті Верховної Ради автономної республіки Крим.

«Указом президента Україні Віктора Януковича за значний особистий внесок у соціально-економічний розвиток Автономної Республіки Крим, багаторічну плідну законотворчу і громадсько-політичну діяльність голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Володимир Константинов нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня», — йдеться в повідомленні кримського парламенту.

Варто зазначити, що на сайті глави держави указ про нагородження Константинова відсутній.

Нагадаємо, нещодавно кримський спікер «прославився» тим, що заявив, що його дратує, коли до нього звертаються українською мовою. «Нас сьогодні найбільше дратує, що багато міністрів починають звертатися до нас українською мовою. Ми ініціювали створення робочої групи, тому що знову пішло листування (українською мовою), ми знову почали відкочуватися назад», — сказав він.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути