chrome firefox opera safari iexplorer

У день Незалежності України символ Брюсселю одягнуть у костюм Ярослава Мудрого

04 серпня 2011 о 11:00

У день Незалежності України символ Брюсселя — скульптуру Manneken Pis («Хлопчика, який пісяє») — одягнуть у копію костюма київського князя Ярослава Мудрого.

Як повідомили організатори акції, Європейська асоціація українців, цього ж дня в столиці Бельгії запустить у небо десятки жовтих і блакитних повітряних куль.

На честь свята 24 серпня гостей урочистостей почастують українським пивом.

Загалом у брюссельського пам'ятника близько 1000 різних костюмів, у цій колекції український національний костюм зберігається під №791.

Нагадаємо, в 2010 році Manneken Pis наряджав український багатир Василь Вірастюк. На його прикладі організатори хотіли показати, якими багатирями були українські козаки.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути