chrome firefox opera safari iexplorer

Кримського спікера дратує українська мова

07 лютого 2012 о 14:06

Керівництво Верховної Ради Криму готує звернення до українських колег відносно прийняття Закону про мови, повідомив голова ВР АРК Володимир Константинов.

За його словами, дане питання вже внесено в порядок денний найближчого засідання сесії кримського парламенту, також буде функціонувати робоча група з моніторингу використання російської мови в Криму.

На питання про те, чому в такому випадку в документах кримського парламенту до цього часу використовується словосполучення «Верховна Рада», а не «Верховный Совет», спікер відповів: «Нас зараз насправді дратує не це слово, а те, що багато міністрів починають звертатися до нас українською мовою. Тому ми й ініціювали створення робочої групи. Тому що знову пішло листування, і ми знову почали відкочуватися назад і відновлення цих прав на цей період для нас буде дуже важливим завданням».

Константинов переконаний, що поки питання мов не буде вирішено, суперечки навколо цієї теми не припиняться. «Поки кіно в Сімферополі ми не будемо дивитися російською мовою, нічого доброго не буде», — підсумував Константинов.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути