chrome firefox opera safari iexplorer

Українська мова стала офіційною на міжнародному конкурсі блогерів

05 лютого 2013 о 09:06

Українська мова офіційно включена до переліку найбільшого міжнародного конкурсу блогерів The BOBs, який проводить Detsche Welle.

Про це повідомляється на офіційному сайті керівництво Detsche Welle Blog Awards.

Всі попередні роки журі конкурсу розглядали номінантів лише з 11 мовних секторів, серед яких української мови не було. Блогери з України мали шанс потрапити до переліку номінантів лише якщо писали свої проекти російською мовою.

Переможці The BOBs визначаються рішенням міжнародного журі та за результатом відкритого онлайн-голосуванням користувачів з усього світу.

Найближчі два роки постійним членом журі від України обрано журналіста «Української правди» Мустафу Найєма.

Щорічний міжнародний конкурсу блогерів The BOBs (Best of the Blogs) був заснований у 2004 році. Номінантами конкурсу можуть стати будь-які блоги, написані однією з 14 конкурсних мов. Приз конкурсу The Bobs присуджується у 34 номінаціях – шість міжнародних та 28 мовних (14 блогів та 14 мікроблогів).

Прийому пропозицій триватиме з 6 лютого по 6 березня 2013 року. Відкрите голосування за фіналістів конкурсу – з 3 квітня по 7 травня. Щодоби можна буде віддати один голос в кожній номінації.

Остаточний перелік усіх переможців – за версіями журі та користувачів – буде оприлюднено 7 травня 2013 року на сайті The Bobs. Переможці конкурсу будуть запрошені на церемонію нагородження, яка відбудеться 18 червня 2013 року під час медіа конференції Deutsche Welle Global Media Forum у Бонні.

З повним описом усіх номінацій та умов конкурсу можна ознайомитись на офіційному сайті The BOBs.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути