chrome firefox opera safari iexplorer

Європейські фанати шоковані цінами на українські готелі

08 лютого 2012 о 14:58

Європейці зіткнулися з неприємностями ще до старту Євро-2012. Вболівальники, які вже придбали квитки на матчі, просто в шоці від цін на українські апартаменти, які вже піднялися у кілька разів.

«Я поки не забронював житло в Києві, бо не хочу бути обдуреним. Ціни на квартири та готелі значно завищені. Те, що я — британець і приїхав на футбольний матч, не означає, що я багатий», — розповів англійський вболівальник Раян Чепмен, який збирається відвідати матч Швеція–Англія, який відбудеться 15 червня у столиці України. За словами Раяна, якщо він не знайде вигідний варіант житла, то спатиме на автобусній зупинці або в метро.

На популярному в Європі сайті з бронювання квитків в готелях booking.com апартаменти в Києві на 15 червня можна замовити за ціною від 300 до 1000 євро на добу.

70 євро коштує місце в хостелі — дешевому молодіжному готелі з мінімальним комфортом.

Однак в день фінального матчу 1 липня навіть за хостел вболівальнику треба розкошелитися як мінімум на 100 євро.

Тризіркові українські готелі, номери в яких зазвичай коштують від 50 до 100 євро, на час Євро-2012 підняли ціни до 200-700 євро.

Також Чепмен зізнався, що хотів побувати на матчах своєї збірної в Донецьку, але дізнавшись ціни, передумав. Згідно з даними німецького інтернет-сайту CHECK24.de, у Донецьку у день півфінального матчу, 27 червня, можна замовити лише місце в наметовому таборі, вартістю 126 євро на добу. Всі готелі та апартаменти на цей день вже заброньовані.

Зазначимо, що в середині липня, вже після Євро-2012, зняти двокімнатні апартаменти в центрі Донецька можна за 49 євро на добу.

У свою чергу, експерти радять європейцям не поспішати з бронюванням номерів в готелях на Євро-2012. І радять замовляти житло за три місяці до початку турніру. «Такий невиправдане зростання цін повинен бути зупинений УЄФА. За нашими прогнозами, ситуація повинна змінитися найближчим часом», — заявив керівник східноєвропейського відділу туристичного порталу expedia.com Вольфганг Пагль.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути