chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві на час Євро-2012 ціни на готелі у 4-6 разів вищі за європейські

29 жовтня 2011 о 15:38

На період проведення в Києві Євро-2012 в даний час досить проблематично забронювати готельний номер, схожа ситуація і в Польщі, пише газета «Сегодня» в суботу.

При цьому, за інформацією видання, на відомих сайтах бронювання на цей період по Києву вкрай мало пропозицій, а наявні вкрай дороги і за ціною перевищують аналогічні пропозиції в Європі в 4-6 разів, при чому в усіх сегментах — від хостелів до апартаментів.

Наприклад, середньої руки квартири, причому не в центрі, пропонують за 800-1000 євро за три ночі, дуже скромний готель на Нивках — 100 євро на добу (залишився тільки один номер!), А місце в хостелі — 60-70 євро на добу . Для порівняння: в середньому в Східній Європі місце в хостелі коштує 10-20 євро, а за 100-120 євро можна знайти номер в нормальній «трійці».

«Справа в тому, що Наглядова рада УЄФА ухвалила рішення зробити офіційним оператором з розміщення гостей та учасників Євро-2012 з 1 червня по 3 липня одну компанію — британську TUI Travel Plc. І сотні номерів зарезервовані нею. Лише через два тижні має запрацювати портал онлайн- бронювання від TUI Travel», — пише видання.

«TUI Travel викупили все, навіть в недобудованих готелях. Обіцяють, що номери продаватимуть за нашими цінами, але я сумніваюся», — цитує видання директора однієї зі столичних готелів.

У самій компанії запевняють, що проживання для вболівальників буде дешевим.

«Звичайно, ми не благодійна організація, але в наших інтересах не накручувати ціни. Вона буде складатися з вартості номера і адмінвитрат», — заявив виданню керівник TUI Ukraine Андрій Ставенко.

За його словами, портал онлайн-бронювання компанії повинен заробити через 2 тижні.

«Забронювати можна буде номери в готелях Україні та Польщі. Спочатку будуть бюджетні варіанти розміщення: три, дві, одна зірка (бази відпочинку, санаторії, гуртожитки). Можливо, після Нового року з'являться номери в готелях 4 та 5 зірок, які не затребують офіційні делегації», — сказав представник компанії.

В інтерв'ю виданню Ставенко також додав, що крім порталу, посилання на систему бронювання з'являться на офіційному сайті УЄФА і сайтах міст, що приймають Євро-2012.

Фінальна частина турніру «Євро-2012» пройде в 4 містах України і 4 містах Польщі з 8 червня по 1 липня 2012 року. Перший матч у Києві на Національному спортивному комплексі «Олімпійський» відбудеться 11 червня, фінальний 1 червня пройде також у столиці України

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути