chrome firefox opera safari iexplorer

Люко Дашвар написала нову книгу

16 лютого 2012 о 14:07

На початку березня у книгарнях з'явиться друга книга із трилогії «Биті Є» київської письменниці Люко Дашвар «Макс».

У ній йдеться про самозакоханого метросексуала. Вирішив, що зможе обійтися без фінансової допомоги батьків. Протримався лише півроку.

«Макс — метросексуал, мамчин синок і максималіст в одній особі. Крайнощі — його друге ім'я. Він і пальцем не поворухнув, щоб урятувати свою кохану Любу, коли вона захлиналася у Дніпрі. Тепер вирішує помститися суперникові, із яким йому начебто вже нема чого ділити. Для Макса люди — пішаки, а він — король. Тому звик жертвувати ними», — розповіла письменниця.

Перша книга трилогії — «Макар» розійшлась накладом у 45 тисяч примірників.

«По-різному називають літературу Люко Дашвар: чтивом, недолітературою, кітчем. Але факт залишається фактом — вона популярна. Люко Дашвар пише масову літературу, для широкого кола читачів. Не люблю таке читати, звичайно, але не ставлюся до Люко Дашвар погано. Не вважаю, що їй потрібно „Золоті бульки“ (Антипремія в літературі від видання „ЛітАкцент“ — ред.) давати. Це такий вид літератури і треба адекватно ставитися до нього. Вона ж не називає свої твори геніальними, вічними, а себе глибокою інтелектуалкою. Дуже просте письмо у неї. Його можна читати в метрі, сидячи, лежачи, плаваючи, жуючи. Її література — це розвага. Крім того, скороминучі твори. Її почитають, поки вона є, і забудуть. Але в своєму сегменті вона є дуже важливою, бо позитивно впливає на поширення української мови. Як казали: українська мова житиме, коли нею заговорять повії. Дашвар знаходиться серед перших, хто формує українську масову літературу», — зазначила літературознавець Роксана Харчук

Роман вийшов у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля». 2010-го конкурс «Коронація слова» надав письменниці офіційний статус «Золотого автора». Автора, чиї твори продані накладом понад 100 тисяч примірників.

Перший роман письменниці «Село не люди» став лауреатом премії конкурсу «Коронація слова-2007». Наступний роман «Молоко з кров'ю» став дипломантом «Коронації слова-2008» та переможцем конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі-2008».

Загальний наклад книжок письменниці складає понад 200 тисяч примірників.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути