chrome firefox opera safari iexplorer

Марія Матіос презентує нову книгу

13 вересня 2011 о 12:06

На Львівському форумі видавців письменниця Марія МАТІОС презентує три свої новинки, серед яких: книжка-повість, збірка “Вибране” та письменницьке розслідування.

Про це письменниця сказала в інтерв’ю УНІАН.

Книжка-повість “Армагедон уже відбувся”, за словами письменниці, вразить читача своєю актуальністю.

«Дуже “гаряча”, бо дуже сьогоднішня книжка. Як патріотам, так і “політичним” ідіотам буде об що спекти губи, хоча повість не має жодного стосунку до політики», – розповіла М.МАТІОС. – Вона не так про підсумки життя людини, як про крах моральної ієрархії в суспільстві. Головна думка цієї розповіді до банального проста – ніхто нікому нічого не винен, крім совісті».

Книга “Вибране”, яку М.МАТІОС адресує своїм «фанам і гурманам», видається з передмовою професора Люблінського університету Ігоря НАБИТОВИЧА. Третя новинка – власне письменницьке розслідування М.МАТІОС про “зимовий 2010—2011 рр. похід” українських правоохоронців проти книжки “Вирвані сторінки з біографії”.

Як зазначила М.МАТІОС, не зважаючи на обіцянки Держтелерадіо видати книги письменниці державним коштом у рамках програми “Українська книга”, грошей на підготовку виходу творів у світ виділено так і не було.

М.МАТІОС буде присутньою з 15 по 18 вересня “до останнього читача” на персональному стенді у львівському Палаці мистецтв (перший поверх, стенд №124). Окремий авторський вечір письменниці відбудеться 17 вересня у Львівській філармонії о 20:30.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути