chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові презентували нову книгу історика Володимира В'ятровича

17 січня 2012 о 14:27

Невідомі сторінки історії України з 1918-го по 1991-й роки з розсекречених архівів СБУ обговорювали у Львові. Володимир В’ятрович, автор книги «Історія з грифом «Секретно»» зустрічався із читачами.

За словами самого автора, ця книга — реакція на наміри влади знову поховати надважливі факти історії країни. У свіїй книзі В’ятрович розповів про реальних людей, які віддали своє життя на боротьбу із радянським режимом. До обговорення запросили і героїв книги. Серед них — політв'язень, поет-шестидесятник Ігор Калинець. За його словами, книга правдива і легко написана, у формі нарисів про роботу таємних органів і табірної системи ГУЛАГУ. А також про український визвольний рух та непрості долі українських дисидентів.

Ігор Калинець, поет-шестидесятник: "Я радий, що є власне такі історики, як В'ятрович, бо зараз маємо дуже ліберальних істориків, які намагаються принизити наш  національно-визвольний рух, казати, що українці всюди винні, що українці мають покаятися, просити пробачення. Але факти вказують, що це не є так, а В'ятрович базується на фактах".

Володимир В'ятрович, автор книги: "Протягом цього року думаю підготувати другу книгу, і в 12-му році буде запрезентоване продовження цієї книги. Це так само буде 1918—1991 рік, будуть інші дійові особи, інші цікаві історичні персонажі. До прикладу можу заанонсувати - буде інформація про Тараса Бульбу-Боровця, про останього командира УПА Василя Кука, про останні роки діяльності КГБ".

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути