chrome firefox opera safari iexplorer

Нову книгу скандального письменника видають українською

10 липня 2012 о 09:11

Нова книга Віктора Суворова — “Кузькіна мать” — виходить українською. Видавництво вже підписало ліцензійний договір з автором. Книжка побачить світ восени. Сам Суворов віднедавна ідентифікує себе як «український історик».

Про це ІП повідомило видавництво «Зелений пес».

Книжки Суворова, українця за походженням, видавалися мільйонними накладами російською, англійською, німецькою та іншими мовами. Популярні серед масового читача, вони викликають неоднозачну реакцію академічних істориків.

Нова книга Віктора Суворова — “Кузькіна мать” — виходить українською. Видавництво “Зелений пес” вже підписало ліцензійний договір з автором. Книжка побачить світ восени цього року.

У видавництві стверджують, що «це буде перше видання письменника рідною мовою», але книги Суворова видавалися українською ще на початку 1990-их.

Книга «Кузькіна мать» присвячена Карибській кризі, 50-ліття якої відзначається цього року. Ядерне протистояння Радянського Союзу та США тоді мало не поставило крапку у розвитку людської цивілізації.

"Кузькіна мать” – це не тільки крилатий вислів тодішнього керівника СРСР Микити Хрущова, це ще й назва 50-мільйонної ядерної бомби, яку Радянський Союз підірвав на Новій Землі, щоб залякати імперіалістів.

Хрущов на обкладинках американських журналів. ФОТО

Найбільшому блефу в історії людства, яким було розташування на Кубі радянських ракет, людям, що врятували світ від загибелі, Берлінському муру, котрий постав того ж року, присвячено книжку Віктора Суворова, який віднедавна позиціонує себе як «український історик».

«Кузькіна мать» вийде у серії “Нетабачна історія”, в якій минулого року була видана книга Габі Кьопп “Навіщо я народилась дівчинкою”, присвячена сексуальним злочинам радянських визволителів у Німеччині.

Віктор Суворов (Володимир Різун) — письменник, історик, дослідник, у минулому — розвідник, капітан Головного розвідувального управління Генштабу СРСР. Автор історичних бестселерів «Криголам», «Акваріум», «День М». Ворог Радянського Союзу, заочно засуджений до розстрілу. Персона нон ґрата в багатьох пострадянських країнах.