chrome firefox opera safari iexplorer

Працівників ЕХ.UA можуть посадити

01 лютого 2012 о 09:37

Правоохоронні органи припинили діяльність веб-ресурсу ЕХ.UA через порушення прав інтелектуальної власності, повідомили джерела МВС.

Оперативники з'ясували, що адміністрацію ресурсу очолював громадянин Латвії. Тепер 16 працівників офісу компанії допитують, а вилучена техніка спрямована на експертизу.

Як відзначають в міліції, після проведеннянеобхідних слідчих і процесуальних дій стане зрозуміло, скільки людей буде притягнуто до відповідальності в рамках розслідування цієї кримінальної справи.

Відповідальність за статтею Кримінального кодексу України, за якою порушено кримінальну справу, передбачена у вигляді позбавлення свободи строком до 5 років з конфіскацією примірників товарів та відповідного обладнання. За даними МВС, «приводом до порушення кримінальної справи за статтею, яка передбачає відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав, служили звернення, що надійшли на адресу МВС від офіційних представників провідних світових виробників програмного забезпечення».

EX.UA був запущений в 2009 році. Ресурс наповнюється в основному самими користувачами, які завантажують на сервери як особисту інформацію, так і численні копії фільмів і музики.

На сьогоднішній день місячна аудиторія ресурсу досягає 6 млн осіб. На сайті розміщено понад 200 тис. релізів. Цікаво, що раніше власники ресурсу вирішили поступово перевести його на платні послуги.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути