chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільший український файлообмінник з серпня стане платним

18 липня 2011 о 13:43

Найпопулярніший український файлообмінний ресурс Ex.ua вводить платний доступ.

У серпні на сайті, який містить десятки тисяч фільмів і музичних альбомів, з'явиться розділ з ліцензійним контентом — до цього компанію неодноразово звинувачували в порушенні авторських прав. Але таке рішення Ex.ua може привести до відтоку аудиторії, вважають експерти.

За словами представника проекту Валерія Вавілова, спочатку платний розділ буде містити близько 30 тисяч різних релізів — в основному музика і фільми.

Прослуховувати і проглядати їх можна буде за абонплату, яка орієнтовно становитиме 10 гривень на місяць, пише «Комерсант-Україна».

«У нас вже є ряд договорів з українськими, російськими та західними правовласниками про платне поширення контенту», — сказав Вавілов.

Відзначимо, Ex.ua був запущений в 2009 році. Ресурс наповнюється в основному самими користувачами, які завантажують на сервери як особисту інформацію, так і численні копії фільмів і музики.

На сьогоднішній день місячна аудиторія ресурсу сягає, за словами Вавілова, 6 мільйонів людей. На сайті розміщено більше 200 тисяч релізів.

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути