chrome firefox opera safari iexplorer

Студенти, яких виселять через Євро, будуть орендувати житло за власний кошт

01 лютого 2012 о 10:02

В Україні не вистачить готелів до Євро-2012, тому чимало студентів змушені будуть поступитися своїм місцем у гуртожитку гостям футбольної першості. Як наслідок – виселеним доведеться вирішувати проблему житла. Хоча ті, хто опікується розміщенням гостей Євро-2012, запевняють, що студенти від цього лише виграють.

До чемпіонату Європи з футболу, матчі якого прийматимуть чотири українських міста – Київ, Львів, Донецьк та Харків – залишилось менше півроку. Україна продовжує готуватися до турніру, а студенти вже ламають голову над тим, куди їм подітися на літо.

Близько 15 тисяч осіб лише у Києві із сумом дивляться на Євро-годинник біля КМДА, адже невдовзі вони будуть змушені залишити свої кімнати уболівальникам. Серед цих студентів – п’ятикурсник Влад Яцків, який навчається у Національному авіаційному університеті.

«Абсолютно всіх виселяють з гуртожитку. Я повинен знайти собі нове житло до кінця травня так як під час Євро 2012 тут будуть жити вболівальники», – розповідає студент.

Від Євро студенти лише виграють – Голубаха

Водночас голова Асоціації туроператорів Ігор Голубаха запевняє, що проведення Євро 2012 в Україні принесе користь і тим студентам, яких тимчасово виселять із гуртожитку.

«Ті приміщення, в яких вони мешкають, чи ті приміщення загального користування в тих гуртожитках, де заплановано ремонт – будуть відремонтовані. Відповідно будуть покращені їх умови перебування там»,– зазначив Ігор Голубаха.

Навіть тим студентам, які готові платити гроші за оренду, знайти житло буде непросто, зазначають в одній із ріелторських агенцій Києва.

«Центральна частина міста буде повністю зайнята. Єдина можливість студентам зняти житло – на околиці Києва або в приватному секторі. Зараз фанати вже бронюють номери. Все буде забито фанатами»,– каже ріелтор.

Як зазначають у фірмі, вже близько 40% житла заброньовано і це лише завдяки тому, що бронювання контролюють.