chrome firefox opera safari iexplorer

Студентів таки виселять з гуртожитків заради фанів Євро?

03 квітня 2012 о 13:33

На офіційних сайтах до Євро 2012 з’явились пропозиції для туристів бронювати місця в гуртожитках Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

На одному з таких сайтів мова йдеться зокрема про гуртожитки № 6 та № 9.

Про це «Українській правді. Київ» повідомили студенти-мешканці гуртожитків.

«Привертає увагу кількість номерів, що пропонується до здачі туристам, наприклад, у гуртожитку № 9 – 230 номерів, що є практично загальним обсягом кімнат у гуртожитку. Отож студентам місця не лишиться», — висловили побоювання студенти.

Єврофанам пропонують жити в студентських гуртожитках

«Таким чином, ми отримали підтвердження намірів виселити студентів з гуртожитків на літо. При тому, що значна кількість людей лишається в гуртожитку працювати в інститутах, піднімаючи нашу науку. 230 номерів  — це весь гуртожиток. Куди діватися людям, з усіма речами, одягом? Хіба що на вулицю, адже студентської стипендії явно замало для оренди кімнат чи квартир у Києві», — розповіла мешканка гуртожитку.

Студенти переконані, що за рахунок їхніх кімнат київська влада вирішила завуалювати брак місць в готелях.

Тим часом студенти не занють, куди їм подітися

Активісти гуртожитків направили офіційні запити до керівництва університет, однак відповіді так і не отримали.

Натомість з'явилась офіційна відповідь від Студентського парламенту університету, де чутки про відселення спростовувались.

Із офіційної відповіді, наданої КНУ, слідує, що хвилюватися не потрібно, бо законних підстав для виселення не існує.

Однак на сайтах, що надають послугу з бронювання місць у готелях на час проведення Євро, продовжує з’являтись інформація про те, що гуртожитки КНУ також надають послуги з проживання туристів.

Студентські організації налаштовані протестувати проти незаконного виселення з гуртожитків та заявляють про намір не покидати кімнат на час проведення чемпіонату.

Розділи: Новини освіти

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути