chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві судять вбивцю безпритульних тварин

14 лютого 2012 о 11:25

Понад 200 захисників тварин пікетували будівлю Святошинського райсуду Києва, де відбулося попереднє судове засідання у справі 19-річного Олексія Ведули. Хлопця обвинувачують у жорстокому вбивстві понад сотні безпритульних собак. Відео знущань він знімав на мобільний телефон і поширював в Інтернеті.

Вівчарка Челсі — головний протестант під Святошинським судом. Захисники тварин, які привели собаку, вимагають чесно судити Олексія Ведулу, який систематично знущався із чотирилапих:

Ася Серпінська, захисниця тварин: "Мы хотим, чтобы его судили именно по 300-той статье как пропаганда жестокости, эта статья предусматривает до 5 лет лишения воли".

Світлана Ющенко, захисниця тварин: "Он убил более 100 щенков, выкладывал видео в интернет, — смотрите, какой я крутой. Понимаете, здесь не просто жестокое обращение с животными, он же хвастался, он же выкладывал в интернет эти зверства все".

В Інтернет хлопець виклав понад сотню таких фото. Під стінами суду захисники собак влаштували жалобну акцію. Плакатами та свічками загородили головний вхід до приміщення:

Зоозахисники: "Мы хотим, чтоб в следующей жизни этим собакам больше повезло, больше для них мы сделать не можем".

Більше — вимагають ті, хто проривається до судової зали.

Підсудні Олексій Ведула та його сусід Роман Полібін, якого звинувачують у посібництві, під прикриттям міліції проштовхуються до зали суду. На запитання журналістів — відмовчуються.

Знімати процес журналістам заборонили, незважаючи на згоду прокурора. Суддя прислухався до адвоката підсудних, а той попросив — не показувати обличчя хлопців всій країні, бо це, мовляв, попсує репутацію підзахисних. В результаті слухань суд приймає справу до розгляду.

Вероніка Шубіна, захисниця тварин: "Обвиняют по 2-м статьям. Первая — 300-я, карается позбавленням волі на срок до 5 років. Вторая — 299-я — «жорстоке поводження з тваринами» — карается штрафом до 850 гривен или позбавленням волі до полугода".

Запобіжний захід для обвинувачуваних — підписка про невиїзд. Щойно суддя залишила залу, звіролюби кинулися виховувати підсудниїх. Дісталося і матері одного з них. У сутичку вструтилася міліція:

Збурений натовп протестувальників чекав підсудних надворі ще півгодини. Та не дочекався — фігурнатів справи вивели через інший вихід. Перше засідання по суті призначили на 22-ге лютого.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути