chrome firefox opera safari iexplorer

У Москві демонтували пам’ятник Шевченку

07 лютого 2012 о 17:54

Пам’ятник Тарасу Шевченку у Москві демонтовано для проведення реставрації.

Про це повідомляє Департамент інформаційної політики МЗС України.

«Урядом Москви було прийнято рішення про тимчасовий демонтаж пам’ятника з метою його реставрації. Проведення цієї реставрації буде співпадати з будівельними роботами біля готельного комплексу „Україна“, де розташований пам’ятник», — сказано у повідомленні.

При цьому у МЗС підкреслили, що українська сторона «вдячна уряду Москви та МЗС РФ за завчасне попередження про плани щодо реставрації пам’ятника».

Пам'ятник на набережній Москви-ріки до реставрації

За інформацією МЗС, було домовлено, що реставраційні роботи пам’ятника будуть завершені до проведення у 2014 році спільних заходів з відзначення 200-річчя з дня народження Шевченка.

Нагадаємо, у жовтні 2011 року в Дніпропетровську в рамках реставрації обезголовили найвищий в Україні пам'ятник Шевченку, побудований у 1959 році. Монумент у Москві встановлено в 1964-му.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути