chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зайняли три призові місця на престижному турнірі з легкої атлетики

24 лютого 2012 о 13:40

У Стокгольмі (Швеція) відбувся престижний традиційний міжнародний турнір з легкої атлетики в приміщенні — XL Galan. Українці зайняли три призові місця — два перших і одне друге.

У потрійному стрибку перемогла чинна чемпіонка світу і Європи Ольга Саладухаз результатом 14,79 м, встановивши новий рекорд України для приміщень. Попереднє досягнення 14,67 м належало Інесі Кравець і було встановлено 17 років тому. Ольга обійшла екс-чемпіонку світу, кубинку Яргеріс Савіньє (14,47).

У бігу на 60 м перші два місця зайняли Марія Ремінь (7.17 сек.) і Олеся Повх (7.20,3).

Оксана Окунєва була шостою в стрибках у висоту з результатом 1,88 м. Перемогла росіянка Анна Чічерова, взявши планку на висоті 2,0 м. Нагадаємо, росіянка Олена Ісінбаєва перемогла в стрибках з жердиною з світовим рекордом в приміщеннях (5,01).

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути