chrome firefox opera safari iexplorer

Донецьк зустріне юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики

21 листопада 2010 о 22:21

20 листопада на засіданні Ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) в Монако Донецьк отримав право прийняти юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики 2013 року. 

Презентацію України на право проведення чемпіонату впродовж другого дня засідання Ради проводили віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, президент НОК, перший віце-президент ІААФ Сергій Бубка, міністр України в справах сім’ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, мер міста Донецьк Олександр Лук’янченко та президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов.

«Відвідавши Україну в серпні нинішнього року під час проведення Ради ІААФ у Києві, я був приємно вражений гостинністю вашої країни і рівнем, на якому ви можете приймати події подібного рівня, – сказав на прес-конференції президент ІААФ Ламін Діак. – Я щиро вітаю Україну з перемогою і впевнений, що чемпіонат у Донецьку ви зможете організувати на найвищому рівні, тим паче що Україна є великою легкоатлетичною державою».

Дякуючи Міжнародній федерації легкої атлетики за довіру, віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков зазначив, що на рішення проводити цей чемпіонат в Україні суттєво вплинули легендарні перемоги на спортивних аренах світу таких грандів «Королеви спорту» як Валерій Борзов і Сергій Бубка, а також усіх чемпіонів світу, Європи та Олімпійських ігор, котрі принесли Україні справжню спортивну славу. 

«Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики для нашої країни – це непересічний шанс показати своє істинне обличчя не лише футбольній Європі, а й усьому спортивному світові. Вже сьогодні ми обговорюємо можливість запросити до Києва командний чемпіонат Європи з легкої атлетики», — зазначив віце-прем’єр.

«Україна – молода країна, тому планку своїх амбіцій потрібно піднімати поступово і грамотно. Спершу нам потрібно завоювати авторитет і повагу світової спортивної спільноти. Сподіваюся, що успішне проведення футбольного Євро-2012, а згодом і проведення юнацької першості світу з легкої атлетики стануть дуже важливою візитною карткою для наших майбутніх цілей та задач у проведенні крупних змагань», – прокоментував перемогу української заявки Сергій Бубка.

Джерело: ZIK
Розділи: Здорова Спорт в Україні

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути