chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні пройде Чемпіонат світу з фехтування

09 квітня 2012 о 10:57

У Києві відбудеться Чемпіонат світу з фехтування та І міжнародний турнір з боксу «Київські рукавички». Про це поінформував начальник Головного управління сім’ї, молоді та спорту Володимир Вовк, повідомили УНН у прес-службі КМДА.

Так, 13 та 14 квітня у столичному Палаці Спорту відбудеться Чемпіонат світу з фехтування. Як повідомив Президент федерації України з фехтування Сергій Міщенко, змагання з цього виду спорту в олімпійському циклі проходитиме у скороченому варіанті. Тож у Києві нагороди виборюватимуть тільки ті види фехтування, які за ротацією не братимуть участі в цьогорічній олімпіаді. Наступного тижня спортсмени будуть змагатися у 2 командах: «Шабля жіноча» та «Шабля чоловіча». У чемпіонаті візьмуть участь 37 команд з 25 країн.

Також він зазначив, що Київ як приймаюче місто Світового чемпіонату з фехтування було обрано на світовому конгресі у 2010 році в Москві. Зі 100 країн, які обирали місце проведення, 96 віддали свій голос за Київ.

Відразу після чемпіонату з фехтування, столиці прийматиме Міжнародний турнір серед кращих боксерів світу «Київські рукавички», який відбудеться 14 та 15 квітня в Українському домі. Президент федерації Києва з боксу Кирило Шевченко подякував за підтримку міської влади під час організації заходу, а також повідомив, що участь у змаганнях підтвердили збірні команди Азербайджану, Ірландії, Єгипту, Казахстану, Узбекистану, Литви, Молдови та України. Кирило Шевченко зауважив, що турнір відбуватиметься за правилами АІBА – у 3 раунди по 3 хвилини, а на завершення глядачів чекають вражаючі 10 фінальних поєдинків.

Зазначені заходи відбуватимуться у рамках відзначення Року спорту та здорового способу життя у столиці.

Загалом протягом року у столиці буде проведено 59 спортивно-масових заходів, що майже на третину більше ніж у 2011 році.

Крім того, у Києві відбудеться близько 450 змагань міського рівня, 190 змагань всеукраїнського та міжнародного рівня саме з олімпійських видів спорту.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути