chrome firefox opera safari iexplorer

В азартних іграх можна втратити дієздатність

23 лютого 2012 о 10:03

Народні обранці ухвалили в цілому проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, який передбачає обмежувати цивільну дієздатність осіб, які зловживають азартними іграми.

Фактично гравців «прирівнено» до психічно хворих та наркоманів.

Автор законопроекту — народний депутат Юрій Одарченко, представляючи документ, зазначив, що азартні ігри на гроші стають в Україні дедалі поширенішими, а гравці — залежними від такого азарту і часто самостійно вже не здатні припинити гру, незалежно від сум, які витрачають. Внаслідок чого страждають не лише самі гравці, а й їхні рідні, котрі залишаються без засобів до існування.

Нерідко гравці використовують як ставки нерухоме майно — будинки, автомобілі, меблі, побутову техніку. А після програшу вони та їхні сім’ї втрачають житло. Коли в азартних гравців закінчуються гроші, вони використовують чуже майно чи грають у борг, який потім не здатні повернути.

Законопроектом запропоновано розширити підстави для обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, котра зловживає азартними іграми.

Зокрема, обмежити право самостійно розпоряджатися своїм майном. Піклувальник такої особи контролюватиме її витрати та не дозволятиме відчужувати своє майно заради азартних ігор.

Законопроект підтримали представники всіх депутатських фракцій, і 354 голосами його було прийнято в цілому.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути