chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі влада заблокувала опозиційний канал

02 лютого 2012 о 12:03

В Одесі з сьогоднішнього ранку заблоковані входи і виходи в будівлю на Фонтанській дорозі, 11, де розташована ефірна студія, апаратні монтажі і редакція телеканалу Новая Одесса.

Як повідомив кореспонденту Вікна-Одеса головний редактор телеканалу Сергій Братчук, «невідомі у чорній формі і масках» з'явилися в будівлі до початку робочого дня, близько 8:00. Співробітники правоохоронних органів «нікого не впускають і не випускають». Свої дії журналістів вони пояснювати не стали.

При цьому не зміг потрапити в офіс телеканалу і голова фракції Батьківщина в Одеській облраді Сергій Веселов. За словами депутата, його також не пустили. «Влада просто намагається закрити телеканал», — вважає Веселов. Прориватися через міліцейський кордон був змушений і народний депутат Руслан Князевич, член Фронту змін, який прибув на місце подій.

У самій телекомпанії, близькій до партії Фронт змін, ситуацію, що склалася, розцінюють як спробу захоплення опозиційного каналу. Те, що відбувається на каналі, пов'язують як з політикою Новой Одессы щодо нинішньої влади в цілому, так і, зокрема, з подіями навколо одеського заводу Стальканат-Силур.

У свою чергу, правоохоронці повідомляють, що не блокують роботу ТК Новая Одесса. «Силовики перевіряють власників будівлі, в якій опозиційний телеканал орендує приміщення», розповів співробітник прес-служби обласного УВС Володимир Шаблієнко.

«Силами відділу по боротьбі з організованою злочинністю проводиться обшук в будівлі Облспоживспілки. До телекомпанії, яка розташована на 5-му поверсі, перевірка не має ніякого відношення», — зазначив Володимир Шаблієнко.

«Я в жодному разі не вірю в такий збіг. Це схоже на попередження „якщо що, ми йдемо до вас“. Ми пов'язуємо такі дії з нашого чіткою позицією щодо заводу Стальканат, який зараз зазнає атаки правоохоронців», — зазначив Братчук.

Блоги:  Владне рейдерство напередодні парламентських віборів. Блог Павла Петренка

Як відомо, 30 січня адміністративний будинок штурмували співробітники міліції — спецпідрозділу Сокіл і управління по боротьбі з організованою злочинністю. Крім того, туди прибули податківці та представники МНС «для термінових перевірок».

Як зазначили в партії Фронт змін (її представник — депутат облради, голова регіональної організації політсили Володимир Немировський — основний акціонер ПАТ), «озброєні люди в камуфляжі приїхали кількома автобусами і джипами».

Обґрунтовуючи свої дії, силовики посилалися на постанову Приморського районного суду. Проте її було прийнято в рамках кримінальної справи, зупиненої рішенням того ж суду минулого тижня. У Фронті змін подію на підприємстві назвали силовим захопленням і політичним тиском. Раніше на Стальканаті неодноразово заявляли про зазіхання рейдерів.