chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть повернути техогляд

09 лютого 2012 о 11:48

Кабмін розробив проект постанови, в якому пропонує повернути обов'язкове проходження техогляду для автомобілів господарюючих суб'єктів.

Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

«На сьогоднішній день за законом обов'язковому техогляду підлягають лише комерційні авто, які використовуються власниками для отримання вигоди. Уряд пропонує розповсюдити норму на всіх суб'єктів господарювання. Тобто, ТО стане обов'язковим для всіх юридичних осіб», — зазначив Назаренко.
Експерт вважає, що можливе прийняття цієї норми збільшить продажі іномарок на території Україні: «Юридичні особи поспішать оновити свої автопарки до введення обов'язкового ТО».

Закон про скасування обов'язкового техогляду приватних автомобілів був прийнятий влітку минулого року. Тоді екс-міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов (сьогодні Голова Ради міністрів Криму) заявив, що в результаті дії такого закону ДАІ недоотримає 500 000 000 гривень щорічно, і тому уряд має знайти кошти для компенсації цих втрат.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути