chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні потеплішає з 15 лютого

06 лютого 2012 о 09:10

У вихідні північний захід України потонув у снігу, а центр і схід, як і раніше мерзли — вночі було до -30.

За прогнозами Гідрометцентру, за 2-3 дня опади поступово припиняться, але набагато тепліше не стане: на заході, півночі та в центрі вночі -10-15, вдень -8-13. У Криму вночі -6-11, вдень -3-8, пише «Сегодня».

Північно-східний вітер, який не пустив снігові хмари на схід України, змусить померзнути жителів Луганщини, Донбасу та харків'ян: у них буде вночі -23-28, вдень -14-19. У Криму і Приазов'я, хоч і тепло — в Криму вночі -1-6, вдень від -1 до +4, на Запоріжжі та Херсонщині на 5-6 градусів холодніше, зате там очікується сильний вітер — до 30 м / с. В Карпатах буде тепліше: -5, легкий сніжок. У Києві вночі -15-17, вдень -12-14, з вівторка сонце, але до суботи вночі до -20 ° С.

«Потеплішає вище нуля вдень лише після 15 лютого, однак ночами підмерзне, на снігу утворюється наст, на дорогах - крижана кірка, ходити і їздити неприємно, потрібна обережність, до кінця лютого і на початку березня буде „плюс“. Зима повернеться після 10 березня», — говорить народний синоптик з Дніпропетровська Валерій Некрасов.

Синоптики обіцяють українцям тиждень лютих морозів (-20 ° С і більше) вже з середи, але теж до 15 лютого, потім скрізь потеплішає до -5-7 вночі, 0 і вище вдень.

Снігопадів з 8 по 15-е не очікується: по всіх регіонах або невеликий сніжок, або сухо.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля Здорова

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути