chrome firefox opera safari iexplorer

Замість рефератів студенти писатимуть статті до Вікіпедії

09 лютого 2012 о 12:18

В Київському Національному університеті обговорюється проект альтернативи стандартним рефератам — написання статей в український сегмент «Вікіпедії».

Про це повідомляє «Лови Момент!» із посиланням на заступника голови Наукового товариства студентів та аспірантів факультету соціології КНУ Олену Ляшеву.

«Написання статей для Вікіпедії передбачалося у вигляді альтернативного виду робіт, які можуть задаватися студентам, — зазначила Ляшева. — Сама ідея з'явилася у одного з викладачів факультету соціології — Тараса Цимбала».

За словами організаторів, проект спрямований на соціологію українською мовою: «Ми тільки за те, що б писати і про інші науки, але не намагаємося охопити всі одночасно».

Алгоритм написання статей такий:

1. Команда студентів, які мають певні навички роботи в Вікіпедії, формують теми статей;
2. Викладачі дають завдання студентам;
3. Студенти пишуть статті безпосередньо в Вікіпедію;
4. Викладачі перевіряють і оцінюють їх;
5. Команда студентів редагує і призводить статті в вид, що відповідає вимогам Вікіпедії.

На думку шевченківців, в результаті безглузде, по суті, написання нескінченних рефератів перетворюється на корисний і конструктивний процес створення інтерактивної енциклопедії.

На даний момент проект підтримав проректор з наукової роботи Валерій Григорук Валерій Іванович. Триває оформлення договору про співпрацю між КНУ та фондом «Вікімедіа».

Українська «Вікіпедія» станом на сьогодні містить майже 358 тисяч статей і є на 14 місці за кількістю матеріалів з-поміж усіх 282 мовних розділів енциклопедії.

У листопаді 2011 року повідомлялося, що українська вікі вийшла на третє місце за темпами зростання популярності.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути