chrome firefox opera safari iexplorer

В українській Вікіпедії пишуть про благодійність

13 грудня 2011 о 22:21

Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України» спільно з організацією «Вікімедіа Україна» оголосили про старт конкурсу на написання статей благодійної тематики в Українській Вікіпедії.

«З нагоди Дня благодійництва, який відзначався в Україні 11 грудня, ми разом із «Вікімедіа Україна» вирішили оголосити конкурс на створення в Українській Вікіпедії статей, присвячених благодійності, – зазначив Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. – В такий спосіб ми хочемо привернути увагу авторів Вікіпедії до благодійної діяльності, організацій, акцій, історії благодійності».

Конкурс, який має назву «Пишемо про благодійність», триватиме з 12 грудня 2011 року по 29 січня 2012 року. Всі бажаючі можуть створити в Українській Вікіпедії статті про благодійність, а автори кращих з них, написаних у цей період, отримають цінні призи. Переможців визначатиме авторитетне журі.

Умови конкурсу – тут.

Питання щодо конкурсу можна надсилати на адресу: andriy.makukha@gmail.com.

Додала Катерина Зоркіна

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути