chrome firefox opera safari iexplorer

В Українській Вікіпедії триває конкурс «Пишемо про благодійність»

13 січня 2012 о 19:06

Новорічні та різдвяні свята – це час подарунків та різноманітних дивовижних подій. А ще це час згадати про людей, які потребують особливої уваги та підтримки. Саме тому громадська організація «Вікімедіа Україна», яка представляє в Україні всесвітньовідому онлайн-енциклопедію Вікіпедію, спільно з Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з 12 грудня 2011 по 29 січня 2012 року проводять конкурс «Пишемо про благодійність» на внесок до Вікіпедії з благодійної тематики.

Конкурс проводиться з метою створення нових та покращення вже існуючих статей в українській Вікіпедії, пов’язаних з термінологією, історією благодійності, про благодійні організації та меценатів, а також про соціальні проблеми, які потребують благодійної допомоги. Переможці цієї акції отримають цінні призи.

До конкурсу запрошуються усі бажаючі. Для того, щоби взяти участь у конкурсі, треба увійти на сайт громадської організації «Вікімедіа Україна» (http://ua.wikimedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%BA%D1%96%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D1%96%D0%B0_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B0), перейти за посиланням на сторінку конкурсу і ознайомитись з його умовами та вимогами до статей, які висуваються у Вікіпедії. Бажано також зареєструватись на сторінці конкурсу у спеціальній формі. Після цього – сміливо приступайте до роботи і творіть!

Переможець визначається за сукупним обсягом та якістю статей, що їх оцінює журі, яке складається з досвідчених вікіпедистів та українських благодійників, меценатів, журналістів і громадських діячів.

Протягом 4 тижнів з початку проведення конкурсу створено та доповнено вже близько 100 статей, в ньому взяло участь 15 осіб з різних регіонів України. Статті присвячені як українським, так і іноземним організаціям і меценатам, створено та доповнено кілька статей про базові поняття, пов’язані з соціальними проблемами людства і благодійністю. Але досі багато осіб, організацій та понять потребують опису в українській Вікіпедії.

Звертаємо увагу, що у Вікіпедії діє ряд правил та порад, за якими статті мають відповідати критеріям значимості, посилатись на джерела, а також в жодному разі не порушувати авторських прав.

Довідка. Громадська організація «Вікімедіа Україна» – регіональне відділення «Фонду Вікімедіа», який забезпечує матеріально-технічну підтримку ряду вікіпроектів, найвідомішим з яких є Вікіпедія. Завданням «Вікімедіа Україна» є поширення вільних знань та допомога у розвитку, популяризації та наповненні вікіпроектів в Україні. Українська Вікіпедія є волонтерським проектом, проте він потребує благодійної фінансової підтримки для реалізації проектів, пов’язаних з поширенням вільних знань. Ознайомитись із тим, яким чином можна підтримати розвиток Вікіпедії, проектами «Вікімедіа Україна», які потребують підтримки, можна на сайті громадської організації «Вікімедіа Україна».

Додала Катерина Зоркіна

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути