chrome firefox opera safari iexplorer

80 кримських пляжів не відповідають нормам

15 березня 2012 о 12:22

Міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв заявив, що на 80 пляжах загального призначення в Криму не вживаються заходи щодо попередження нещасних випадків на воді, не підтримується належний санітарний стан території.

Про це повідомили в Курортно-інформаційному центрі Криму.

Глава курортного відомства зазначив, що найбільш проблемними в цьому відношенні є пляжі на території сільських і селищних рад Ялтинського (36), Алуштинського (18) і Феодосійського регіонів (15).

«При цьому 53 пляжі знаходяться в користуванні у суб'єктів господарювання, 27 — обслуговуються органами місцевого самоврядування (комунальними підприємствами)», — пояснив міністр.

Для вирішення існуючої проблеми О.Лієв вважає за необхідне, щоб органи місцевого самоврядування або вплинули на користувачів і порядок на пляжах був наведений, або вжили заходів щодо розірвання договорів оренди пляжів.

«У разі якщо всі 53 орендаря відмовляться надалі працювати з цими пляжами ми будемо мати 80 проблемних пляжів, ціна питання по яких становить чотири мільйони гривень. В середньому 50 тис. гривень на один пляж. Ці кошти будуть спрямовані на заходи з забезпечення безпечних умов відпочинку, належного санітарного стану пляжів. Ми можемо вирішити цю проблему комплексно», — підсумував О.Лієв.

Довідка

У Криму налічується 558 пляжів. З них 339 пляжів санаторно-курортних, оздоровчих установ (лікувальні — 82, оздоровчі — 191, дитячі — 66) і 219 пляжів загального призначення для відвідування всіма бажаючими.

Джерело: УНН
Розділи: Туристичні новини

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути