chrome firefox opera safari iexplorer

Громада просить проконтролювати гроші на ремонт Шоколадного будиночку

26 березня 2012 о 19:09

Міжнародна громадська організація «Гражданский союз» звернувся до голови постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця з проханням взяти під контроль кошти виділені у 2012 році на ремонтні роботи у Шоколадному будиночку.

Відповідне прохання було зумовлене тим, що, за словами громади, в 2011 році із запланованих 2 млн. грн., виділених на покращення стану будівлі, до музею надійшли всього 700 тис. грн. на ремонт покрівлі та фасаду, повідомляє прес-служба депутата.

Комісія з питань культури та туризму підтримала звернення громади і взяла на себе зобов’язання з контролю виділених коштів.

«Хвилювання громадськості нам зрозуміле і ми зробимо все можливе для того, щоб не лише контролювати як витрачаються гроші, а й дбати про те, щоб вони були надані в обсязі, не меншому, ніж передбачено бюджетом Києва», — запевнив О. Бригинець.

Депутат нагадав, що минулого року недофінансовані були чимало різних об’єктів, оскільки бюджет міста був суттєво недовиконаний. Це, нажаль, стосується не лише Шоколадного будиночку.

Як повідомляла КМДА, розкрадання бюджетних коштів не рідкість в нинішній владній команді. Так лише в Театрі на Подолі за минулий рік було вкрадено понад 1 млн. грн.

Довідково

Пам′ятка історії та архітектури у Києві «Шоколадний будинок» збудовано у 1901 році за проектом головного архітектора Києва, академіка архітектури В. Ніколаєва на замовлення відомого промисловця, фінансиста та мецената, купця першої гільдії С. Могилевцева, який жив у ньому до своєї смерті 10 серпня 1917 року.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути