chrome firefox opera safari iexplorer

МЗС віддасть Пейзажну алею під сквер

16 березня 2012 о 11:17

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що ділянка на Пейзажній алеї має бути віддана під сквер.

Про це він заявив у Верховній раді під час години запитань до уряду.

«Треба думати, яким чином повністю перетворити це місце в законний сквер, який відповідатиме потребам киян. Ми тут аж ніяк не входимо в суперечності з цією метою», — зазначив він.

Міністр додав, що цей процес розпочався у 2001 році, і все відповідало діючому законодавству.

«Коли все починалося, на тому місці стояли гаражі, які були незаконно зведені і які аж ніяк не створювали умови для того, щоб там відпочивати українським громадянам, або ж розглядати це як покращення забудови чи ситуації в Києві як такої», — зазначив Грищенко.

«Я вважаю, що в даному випадку треба шукати таке рішення, яке б відповідало інтересам всіх. Але головним елементом має бути знесення всіх тих гаражів, які були побудовані невідомо ким на цій території, і які мають бути знесені, а ця ділянка має бути повністю віддана під сквер. Тому захищати від міністерства нічого не треба», — сказав він.

«Ми в суперечці з тими, хто хоче використати цю тему для просування власних інтересів. Якби це не було міністерство закордонних справ, я переконаний, що у 2005 по 2009 рік знайшлись би люди з великими ліктями, які б його забудували», — додав Грищенко.

Як відомо, 13 березня Вищий адміністративний суд скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї.

На гаражах, які вимагає знести Грищенко знаходяться улюбленці Пейзажки – мозаїчні сині коти.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути