chrome firefox opera safari iexplorer

На Олімпіаді-2012 у Лондоні жінкам-боксерам дозволили виступати у спідницях

06 березня 2012 о 12:50

Таке рішення прийняло керівництво Міжнародної асоціації аматорського боксу на засіданні виконавчого комітету.

Це правило не є вимогою чи рекомендацією. У нових правилах йдеться, що жінки можуть виходити на ринг «у шортах або в спідницях будь-яких різновидів». Обмеження їх довжини при цьому не вказується.

Деякі спортсменки, наприклад, зі збірних Польщі та Румунії на торішньому чемпіонаті Європи, виступали у спідницях, але АІБА досі не виявляла офіційного ставлення до цього нововведення.

Проте обговорення тривали, і АІБА довелося вносити зміни в існуючі правила екіпірування.

«Ми ніколи не просили жінок виходити на ринг у спідницях, — сказав президент АІБА У Цинго. — Ми одержували різні рекомендації з екіпірування від національних федерацій і боксерів, наша комісія з правил провела кілька обговорень. Одні жінки хочуть виступати в шортах, інші — у спідницях, тому ми прийняли рішення, що вони можуть це робити на вибір».

Жіночий бокс дебютує в олімпійській програмі в Лондоні. У 3 вагових категоріях виступлять 36 спортсменок.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути