chrome firefox opera safari iexplorer

Обережно! Телефонні шахраї активізувалися до 8-го березня

05 березня 2012 о 12:35

Киянка, яка дивом не розпрощалася зі своїми грішми, звернулася до газетиСегодня.

"На мобілку ще вранці прийшло смс із номеру 068-172-22-73 з таким текстом: "Вітаємо. За акцією 8 березня ви стали власницею «Форд Фієста», — повідомила жінка на ім’я Марина Б.

За додатковою інформацією вона звернулася за вказаним в тексті телефоном. Там їй повідомили, що отримає виграну машину тоді, коли поповнить рахунок свого телефону на суму 2 тисячі гривень.

«Але треба не свій мобільний поповнити, а сказати ї код. Мовляв, так вони будуть упевнені, що я ту суму внесла. І купити картки, за умовами акції, треба було за годину», — розповіла киянка.

Уже в магазині ошукану «переможницю» зупинив охоронець, дружина якого вже потрапила на такий самий гачок, попрощавшись у результаті з грішми.

Заради експерименту співробітники редакції також зателефонували за вказаним номером. Оператор повідомила й їх про перемогу та запропонувала внести 2 тисячі. На запитання, де гарантії, що машину врешті таки віддадуть, оператор відказала: «Ну, це ж акція, не хочете, не беріть участь. Тоді вашу машину віддадуть іншому».

Інші види «передсвяткового» шахрайства – смс-повідомлення з пропозицією поповнивши свій рахунок, набрати певну комбінацію або ж переслати на певний номер код придбаної картки поповнення.

За «акцією до 8 березня», зробивши це, буцімто можна подвоїти суму на своєму мобільному тощо. Насправді ж жінки, які довірилися телефонним шахраям, просто перевели свої гроші на чужий рахунок.

«Частіше за все на псевдо акції купуються жінки та старі, бо погано розуміються в техніці. Раджу ігнорувати всі пропозиції, пов’язані зі вкладенням особистих коштів. Ну а раптом ви стали жертвою такого шахрайства – одразу ж звертайтеся до міліції», — прокоментував начальник відділу зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Ігор Міхалко.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути