chrome firefox opera safari iexplorer

Шахраї вимагають з киян оплату за видумані послуги

11 жовтня 2012 о 13:02

У жовтні разом з платіжками за комунальні послуги мешканці Києва отримали й нові квитанції, в яких фірма Талісман просить оплатити 28 гривень за перевірку якості води.

Як пише Сегодня, квитанції від фірми ПП ТО Талісман зовні дуже схожі на телефонні та комунальні.

"У ній є навіть традиційне Прохання сплатити протягом 10 днів, але не пізніше 20 числа. Про те, що платіж добровільний — лише невелика позначка внизу. Хто-небудь неуважний або занадто законослухняний обов'язково заплатить. Хоча особисто я сумніваюся, що хтось взагалі проводить якийсь аналіз, швидше — гроші вирішили зібрати ", — цитує газета одного з жителів Києва.

У той же час в компанії Київводоканал заявили, що отримали безліч звернень від жителів столиці, які повідомили, що їм прийшли подібні квитанції. Як повідомлялось, найбільше дзвінків надійшло з Лісового масиву.

«Наша компанія до цього не причетна. Експертизу може проводити тільки сертифікована лабораторія. Таких у Києві — одиниці. Навіть простий відбір проб відбувається за певною методикою. Не можна просто відкрити кран, набрати звідти води і провести дослідження», — пояснила радник голови правління Київводоканалу Вікторія Яковлєва.

Крім того, вона заявила, що за 28 гривень можна провести таку експертизу. «Мінімальна ціна за аналіз якості води, який проводить лабораторія СЕС, коштує від 400 грн. Ми вважаємо, що це нечесна схема. Ми перевірили компанію, вказану в квитанції, за допомогою нашої служби безпеки. У них немає ні сайту, ні контактних номерів, ніякої інформації», — заявила вона.

У Київводоканалі також зазначили, що цілодобово здійснюють 1000 проб води у 25 контрольних точках. «Нас контролює й СЕС, й екологічна прокуратура. Тому споживачу не потрібний додатковий аналіз, все і так перевірено. Водопровідна вода в Києві в нормі», — пояснили в компанії. У санепідемстанції зазначили, що перевірки регулярно проводять і районні, і міська служби.

У свою чергу співробітники Головного інформаційно-обчислювального центру, які друкують і розсилають платіжки за послуги ЖКГ також відхрестилися від нових платіжок. «Це справжнісінька підробка. Таку може намалювати будь-яка людина, яка вміє користуватися комп'ютерними програмами», — заявив в.о. директора Валерій Місань.

Газета Сегодня також зазначила, що не змогла дізнатися докладну інформацію про фірму ПП ТО Талісман. Одна з фірм з такою назвою зареєстрована в Білій Церкві, але вона займається вантажоперевезеннями. Крім того, журналісти виявили, що в смт Чабани зареєстровано Творче об'єднання Талісман, але за вказаним телефоном ніхто не відповів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути