chrome firefox opera safari iexplorer

Половина претендентів на російську музичну премію — українські виконавці

28 березня 2012 о 13:25

Українські виконавці Ані Лорак, Віра Брежнєва, Океан Ельзи, Потап і Настя, Макс Барських та Іван Дорн потрапили в число номінантів на X щорічну телепремію в області популярної музики МУЗ-ТВ 2012.

Ані Лорак та Віра Брежнєва представлені в категорії Найкраща виконавиця, де з ними поборються Йолка, Земфіра і Нюша. Крім того, Брежнєва з композицією Реальная жизньпотрапила в номінацію Найкраща пісня, де вона побореться з Йолкою (Около тебя), групою Serebro (Мама Люба), співачками Нюшею (Выше) і групою Градусы (Голая).

Український дует Потап і Настя потрапили в номінацію Найкраща поп-група, в якій також представлені Градусы, A'Studio, Quest Pistols і Винтаж, а їхній кліп на пісню Чумачечая веснапретендує на звання Найкращого відео, де цього року представлені також Філіп Кіркоров (Снег), Серебро (Мама Люба), Градусы (Голая) і Винтаж (Деревья).

Океан Ельзи боротимуться за звання Найкращої рок-групи, їхными конкурентами стали Звери, Мумий Троль, Ленинград і Би-2.

Українські виконавці Макс Барських та Іван Борн претендують на звання Прориву року, в номінацію також потрапили Даша Суворова, Нервы или Обе две.

В цьому році лідерами за кількістю номінацій на премію МУЗ-ТВ стали Філіп Кіркоров, Йолка і Градусы. Вони представлені відразу в чотирьох з одинадцяти категорій, серед яких Найкращий виконавець, Найкраща виконавиця і Найкраща поп-група.

У категорії Найкращий виконавець Філіп Кіркоров побореться з минулорічним переможцем Дімою Біланом, а також Сергієм Лазарєвим, Григорієм Лепсом і Даном Баланом.

На звання виконавця, який записав Найкращий альбом, претендують знову Йолка (Все точки расставлены)Діма Білан (Мечтатели), Філіп Кіркоров (ДруGoy), групи Винтаж (Анечка) і Градусы (Голая).

Серед претендентів на премію за Найкращий хіп-хоп проект - Noize MC, Guf, Баста, Каста і група Банд'Ерос.

Приз за Найкращий дует можуть забрати Павло Воля і Йолка (Мальчик), Лоліта і Quest Pistols (Ты похудела), Джиган і Юля Савічева (Отпусти), Леонід Агутін і Анжеліка Варум (Как не думать о тебе), Крістіна Орбакайте і Дискотека Авария (Прогноз погоды).

У номінації Найкраще концертне шоу представлені знову Філіп Кіркоров (ДруGoy), а також Діма Білан (30 лет. Начало), Сергій Лазарев (Биение Сердца), Аніта Цой (Твоя А) і Дмитро Хворостовський з Ігорем Крутим за шоу Дежавю.

Голосування за номінантів та переможців відбувається у два етапи. Спочатку експерти відбирають п'ятірку претендентів у кожній категорії, а після оголошення списку номінантів розпочинається глядацьке голосування, яке триває аж до дня церемонії.

Премія МУЗ-ТВ була заснована в 2003 році і є однією з наймасштабніших подій у російській музичній індустрії. Ювілейна Х церемонія відбудеться в Олімпійському 1 червня.

Нагадаємо, що в 2011 році церемонію нагородження премії МУЗ-ТВ відкривала українська група Gorchitza.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути