chrome firefox opera safari iexplorer

У квітні Київ прикрасять гігантські м'ячі, клумби та ворота

23 березня 2012 о 13:15

Протягом квітня і травня мешканці та гості Києва поринуть в атмосферу майбутнього Євро-2012. В столиці України розпочнеться масштабна програма оформлення міста символікою та сюжетами футбольного чемпіонату.

Протягом двох місяців, які залишаться до початку турніру, у Києві з'являться п'ять гігантських м'ячів, клумба з талісманами Євро-2012, «золоті футбольні ворота», сотні сіті-лайтів та холдерів із символікою чемпіонату.

Квіткова клумба-годинник з офіційними талісманами чемпіонату прикрасить схил вулиці Інститутської у травні. Дизайн проекту вже погоджено з УЄФА.

На створення клумби піде близько 50 тисяч квіткових рослин. Її виконають в національних кольорах України та Польщі. Посередині циферблату висадять невеличке футбольне поле, а з боків зобразять Славека та Славка.

Квітами також оформлять територію навколо НСК «Олімпійський», зупинки міського транспорту, мостові переходи та опори зовнішнього освітлення. На прикрашання столиці у 2012 році планують використати 15 мільйонів квітів.

Зокрема, один з п'яти м'ячів вже прикрашає Майдан Незалежності. Ще чотири збільшені копії офіційного м'яча Євро-2012 у столиці з'являться з 1 квітня на Поштовій, Перемоги, Харківській та Європейській площах.

Футбольні ворота

На в'їздах до міста також встановлять дев'ятиметрові скульптури із футбольними м'ячами. З боку Бориспільської траси вболівальники в'їжджатимуть до Києва крізь «золоті футбольні ворота». Вони будуть висотою 6 метрів і шириною 15 метрів із футбольним м'ячем Євро-2012 на поперечині. Конструкцію виготовлять з металу та оздоблять плиткою золотого кольору.

Банери Вздовж траси «Київ-Бориспіль» на опорах освітлення встановлять банерні системи з прапорами та біл-борди з сюжетами турніру. Крім того, символікою чемпіонату планують брендувати понад 200 міських автобусів. А ось сіті-лайти, холдери, рекламні щити вздовж вулиць та конструкції-перетяги над дорогою заполонять місто з травня. На них будуть розміщені соціальні сюжети на теми майбутнього турніру.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути