chrome firefox opera safari iexplorer

У Київської оперети відбирають територію?

28 березня 2012 о 11:17

Реконструкція Київського національного академічного театру оперети може не відбутися. Принаймні під сумнівом стоїть реалізація другої черги проекту, відповідно до якого після 2012 року має розпочатися зведення Малої сцени. Проте, як повідомляє видання «Коментарі», будівельна компанія «Юджин», що реконструює Троїцьку площу перед НСК «Олімпійський» (поряд розташований театр), відбирає призначені під це будівництво 0,1 гектара території.

«Свавілля будівельників позбавляє киян нової театральної зали, а акторів та режисерів — можливості працювати і реалізовувати свій талант на благо киян, — цитує видання художнього керівника Національної оперети Богдана Струтинського. — Крім того, театр став фактично спонсором рейдерів, адже вся Київська оперета платить за оренду землі, якою тепер користується приватна компанія».

Нагадаємо, в рамках реконструкції приміщення театру нова будівля–прибудова, крім Малої сцени, передбачає додаткові склади для декорацій, приміщення для постановочних цехів. На всю реконструкцію (включно і з діючим приміщенням — будівлею–пам’яткою архітектури на вул. Червоноармійській, 53/3) передбачається витратити 20 мільйонів гривень зі столичного бюджету.

23 жовтня

Інші дати
Народився Пилип Козицький
(1893, с. Летичівка, Черкаська область – 1960) – український композитор, музикознавець, педагог, громадський діяч. Один з організаторів і керівників Музичного товариства імені Миколи Леонтовича.
Ой одна я, одна, Як билиночка в полі, Та не дав мені бог Ані щастя, ні долі. Тілько дав мені бог Красу – карії очі, Та й ті виплакала В самотині дівочій. (слова Тараса Шевченка, музика Пилипа Козицького)
Розгорнути