chrome firefox opera safari iexplorer

У Нацкомісії з питань регулювання зв’язку хочуть брати плату за Skype

06 березня 2012 о 11:42

Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації (НКРСІ) має намір монетизувати послуги доступу до контенту.

Про це в інтерв’ю «Коментарям»повідомив глава НКРСІ Петро Яцук.

«Нові доходи можна отримувати тільки завдяки монетизації послуг доступу до контенту. Оператори зв’язку хочуть і мають повне право заробляти на передачі даних інтернет-додатків. Це природно. На сьогоднішній день всі мережі використовуються лише як транзитна труба. В результаті, компанії не хочуть продовжувати модернізувати мережі. Тому ми однозначно будемо розробляти нормативні документи в сфері регулювання доступу до послуг, інформації, контенту. Ми знаходимося на першому етапі – тільки відкриваємо двері. І ми не знаємо, що за нею буде», – заявив він.

За словами Яцука, НКРСІ буде починати переговори, як з операторами ринку телекомунікацій, так і з компаніями, що надають інтернет-послуги.

«Ось яскравий приклад – Skype. За три роки з невідомої компанії вона перетворилася в мільярдний за вартістю актив. Вона працює на базі хмарних технологій. Ця компанія, можна сказати, віртуальна. Крім співробітників і обладнанні, на якому вони працюють, основну вартість Skype формує програмне забезпечення. Гроші вона приносить великі. Разом з тим зростає і навантаження на мережі. Операторам зв’язку нікуди подітися. Регулятори вимагають від них поліпшення якості послуг – розширення мереж. Але в операторів на це вже немає грошей. Ось це проблема. І якщо ми її не вирішимо спільними зусиллями, то вона тільки посилиться. І у нас буде 100 Мбіт / сек – швидкість доступу до мережі, але якість надання послуг – як по dial up (застаріла технологія передачі даних). А нові мобільні мережі четвертого покоління – 4G (LTE) – просто не будуть окупатися», – вважає глава НКРСІ.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути